Een camperplek met een rijke geschiedenis

Geschreven door:

Aan de rand van Winschoten, gelegen in gemeente Oldambt, ligt camperpark Landgoed Winschoterzijl. Hier bieden wij een prachtige plek middenin de natuur, waar je kunt bijkomen van de drukte van alledag. Bijvoorbeeld tijdens een uitgebreide vakantie, of wanneer je op doorreis bent, gedurende de nacht.

Het is niet alleen een mooie, natuurrijke plek waar wij onze camping hebben geopend, maar tevens een locatie die een rijke historie kent. Daar vertellen wij graag wat meer over.

Welke geschiedenis huist er op de plek van camperpark Landgoed Winschoterzijl?
Het gehucht Winschoterzijl is gelegen in het schilderachtige landschap van de gemeente Oldambt, in het noordoosten van Nederland, op de grens met gemeente Bellingwolde. Dit betoverende dorpje diende in het verleden als vesting en bezit nog steeds een sluis die herinnert aan het levendige verleden.

De geschiedenis van Winschoterzijl begint bij het samenvloeien van de rivieren Rensel en Pekel A. Hier werd een sluis gebouwd om het water te temmen en te leiden. Deze waterwegen werden al snel gekanaliseerd en verbreed, wat leidde tot de bloei van de regio. Niet veel later rees er een schans op, een dappere versterking die de provincie Groningen moest beschermen tegen vijandelijke dreigingen.

Er valt nog veel meer te vertellen over dit mooie stukje Oost-Groningen, wat wij graag doen op deze pagina of bij jullie bezoek aan onze prachtige camping.

Reserveer je verblijf bij Camerpark Landgoed Winschotenrzijl

Een camperplek reserveren op Landgoed Winschoterzijl is mogelijk via onderstaande button. Actuele prijzen vind je hier. Ben je op zoek naar informatie en vind je het niet op deze website, neem dan vrijblijvend contact met ons op via de e-mail of WhatsApp.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.